Boras-guiden.se

Välkommen till Borås Guidens webbplats. Här hittar du information om Borås och aktuella händelser och evenemang i Borås med omnejd. Planerar du ett besök i staden kan du hitta mycket matnyttigt inför ditt besök.

Plats för möten

Borås stad bestämde i början av 2014 att bygga om gamla Folkets Hus till ett kongresscentrum. Något som väckt blandade känslor. Framförallt är det finansieringen som upprör. Kommunen har bildat ett bolag för ändamålet och räknar med att satsningen kostar 210 miljoner kronor i första läget samt 18 miljoner i drift per år.

Utbudet av kongressslokaler med stor kapacitet för planering och genomförande av stora konferenser med många deltagare är begränsat. Planen är att kongresscentret ska stå klart vid årskskiftet 2016-2017 och kommunstyrelsern anser att husets läge, funktion och utformning kommer få flera positiva effekter för Borås. Bland annat kommer en kongresshall med plats för över 1 000 personer att byggas. Det ska också finnas kapacitet för att ha flera samtida arrangemang. Bygget innebär både rekonstruktion av gamla delar av huset och nybyggnation.