Boras-guiden.se

Välkommen till Borås Guidens webbplats. Här hittar du information om Borås och aktuella händelser och evenemang i Borås med omnejd. Planerar du ett besök i staden kan du hitta mycket matnyttigt inför ditt besök.

Att upptäcka fuktskador i taket kan vara svårt!

2017-09-04
Att upptäcka fuktskador kan vara svårt, men här gäller det att ha ett preventivt förhållningssätt. Håll utkik efter mörka fläckar på byggnadskonstruktionen, och de behöver inte alltid uppstå på exakt samma ställe där läckan finns

 

 

  Läs om otäta tak och mögel på vinden.


Gör regelbundna kontroller av ditt hus, gärna två gånger per år, exempelvis på våren och hösten, och gå då riktigt grundligt tillväga. Tänk också på att göra en extra kontroll efter ett kraftigt oväder. Dels kan takpannorna ha rubbats ur sitt läge, och dels så vid oväder med regn och kraftig vind, pressas vatten in på ställen där det normalt inte blir vått.

 

Även om det finns fönster och belysning på vinden och du tycker att du har bra överblick, upptäcker du oftast skador lättare om du använder en rejäl ficklampa. Var noga med att lysa in i alla små skrymslen.

 

Även om du anser dig själv vara normalt händig, insatt och uppmärksam, kan det vara svårt att veta exakt vad du ska kontrollera, och det är lätt att du känner viss osäkerhet. Det handlar trots allt om dyr konstruktion, och många punkter som ska kontrolleras.