Boras-guiden.se

Välkommen till Borås Guidens webbplats. Här hittar du information om Borås och aktuella händelser och evenemang i Borås med omnejd. Planerar du ett besök i staden kan du hitta mycket matnyttigt inför ditt besök.

Plats för möten

Borås stad bestämde i början av 2014 att bygga om gamla Folkets Hus till ett kongresscentrum. Något som väckt blandade känslor. Framförallt är det finansieringen som upprör. Kommunen bildade ett bolag för ändamålet och räknade med att satsningen skulle kosta 210 miljoner kronor i första läget samt 18 miljoner i drift per år.

Utbudet av kongressslokaler med stor kapacitet för planering och genomförande av stora konferenser med många deltagare är begränsat. Planen var att kongresscentret skulle stå klart vid årskskiftet 2016-2017 och kommunstyrelsern ansåg att husets läge, funktion och utformning skulle få flera positiva effekter för Borås. Bland annat har en kongresshall med plats för över 1 000 personer byggts. Det finns också finnas kapacitet för att ha flera samtida arrangemang. Bygget innebar både rekonstruktion av gamla delar av huset och nybyggnation. Den 20 november 2018 invigdes kongresshuset med bandklippning och tal.