Boras-guiden.se

Välkommen till Borås Guidens webbplats. Här hittar du information om Borås och aktuella händelser och evenemang i Borås med omnejd. Planerar du ett besök i staden kan du hitta mycket matnyttigt inför ditt besök.

Hjälpmedel för korrekta Diagnoskoder

2017-09-20

Hjälpmedlet Quic Diagnos innehåller varierande information beroende på behov och finns i många versioner som byggts utifrån erfarenhet och specialitet. Effektivisera ditt arbete genom att använda dig av ett hjälpmedel som funnits i snart två årtionden. Det ska inte behöva vara svårt att utföra sitt jobb och Quic Diagnos arbetar därför tillsammans med specialister som vet vad de gör. 

 

ICD-10 - Primärvårdskoder & Diagnoskoder

 

Dessa är bara några exempel som Premedica kan hjälpa dig med:

  • Primärvårdskoder KSH 97 och ICD10
  • Diagnoskoder som ICD-10
  • Åtgärdskoder som KVÅ och KKÅ och även koder inom psykiatrin
  • DSM5 och ICD10

 

För läkarkåren är effektivitet och tider en viktig del av processen, men det är inte alltid alla moment som kan effektiviseras som de önskat. Under 1900-talet blev det dessutom föreskrivet att alla operationer, symptom och sjukdomar skulle införas med koder såsom ICD-10 kod och KVÅ-kod i både journal och epikris. Den här processen skakade om många läkare då tider förlängs och inte är anpassningsbart till yrket. Ett starkt motstånd växte fram bland många i yrket och en idé som skulle förändra industrin växte fram.