Boras-guiden.se

Välkommen till Borås Guidens webbplats. Här hittar du information om Borås och aktuella händelser och evenemang i Borås med omnejd. Planerar du ett besök i staden kan du hitta mycket matnyttigt inför ditt besök.

Sommartorsdagar med underhållning

Varje sommartorsdag fylls centrala Borås av folk när butiker, näringsidkare och sponsorer bjuder på talangjakt, dans och uppträdande. Här kan man varje vecka njuta av underhållning från kända artister samtidigt som butikerna har öppet extra länge så man kan passa på att shoppa i väntan på kvällens uppträdande.

Sommartorsdagarna har arrangerats i Borås sedan 1989 så i år firas 25 årsjubileum. 189 sommartorsdagar har arrangerats hittills och i sommar blir det fler. Sedan några år tillbaka har sommartorsdagarna även inslag för barn, och dansband med dansbana i stadsparken som brukar vara uppskattat.

2014 års artister avslöjades nyligen och på listan finns namn så som Agnes, Ken Ring och de nästan årligen återkommande Rydell & Quick. Sommaren avslutas med en finalkväll med de lokala artisterna Jill Johnson, Shirley Clamp, Magnus Carlsson och Emil Gullhamn. Uppträdandena sker på scenen som finns mitt i stan på Stora Torget.